ΑΡΙΔΑΙΑ

Η Αριδαία είναι κωμόπολη της Ελλάδας, που ανήκει στον νομό Πέλλας. Η κωμόπολη βρίσκεται 25 χλμ. βόρεια της Έδεσσας στη δυτική όχθη του Αλμωπαίου ποταμού.

Ιαματικές πηγές

aridaia

Στα Λουτρά Πόζαρ θα βρεις τις ιαματικές πηγές με θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες για όλο το σώμα με σταθερή θερμοκρασία 37οC, κυρίως για το κυκλοφοριακό αλλά και το αναπνευστικό σύστημα. Οι ιαματικές πηγές αναβλύζουν από το βουνό και δημιουργούνται από την βροχή, η οποία αποθηκεύεται σε μεγάλο βάθος κάτω από το έδαφος και ανεβαίνει ψηλότερα, παίρνοντας πλούσια μέταλλα που είναι ωφέλιμα για τους ανθρώπους.

Τα ιαματικά νερά είναι πόσιμα και χρησιμοποιούνται για τόνωση και χαλάρωση από χιλιάδες επισκέπτες.

Τοπικό μουσείο

Aridaia

Το μουσείο συμπεριλαμβάνει στις εκθέσεις του αρχαία ιστορικά αντικείμενα, απολιθώματα,  καθώς και ξύλινα, κεραμικά και παλιά εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μία επίσκεψη στο μακρινό παρελθόν  του πρωτόγονου ανθρώπου και να φύγεις με ένα σουβενίρ που μπορείς να αγοράσεις από εκεί.

Κάστρο της Χρυσής

Σε απόσταση 7χλμ από την Αριδαία βρίσκεται το Βυζαντινό Κάστρο της Χρυσής που χρονολογείται τον 8ο αιώνα μ.Χ. Βόρεια της Αριδαίας βρίσκεται μία ιστορική, αν και όχι ιδιαίτερα γνωστή Μονή της Επαρχίας Αλμωπίας, η Ιερά Μονή Οσίου Ιλαρίωνος, επισκόπου Μογλενών.

Φαγητό

Από φαγητό σε ξυλόφουρνο, μεγάλες σούβλες και μεζέδες με τσίπουρο και κρασί τοπικής παραγωγής, η περιοχή είναι γεμάτη παραδοσιακά μαγαζιά και εστιατόρια.

Επικοινωνήστε μαζί μας και επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

Χάρτης Πόλης

Πληροφορίες & Κρατήσεις:

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Edessa

ΕΔΕΣΣΑ

ΕΔΕΣΣΑ

Κάντε κράτηση σήμερα
Booking
Poli kastorias

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κάντε κράτηση σήμερα
Booking