ΕΔΕΣΣΑ

Η Έδεσσα (παλαιότερα ονομάζονταν παράλληλα Βοδενά ή Πόλη των Νερών) είναι πόλη της Μακεδονίας, έδρα του δήμου Έδεσσας και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η πόλη είναι φημισμένη για τους καταρράκτες της και βρίσκεται πάνω στην αρχαία Εγνατία Οδό.

Πάρκο των καταρρακτών

Εκπληκτικής ομορφιάς καταπράσινος χώρος με λιθόστρωτα δρομάκια, πέτρινα γεφύρια και φοβερή θέα, όπου δεσπόζει ο κάθετος καταρράκτης Κάρανος, που πέφτει από ύψος 70 μέτρων.

Λίγο πιο κάτω είναι και ο διπλός καταρράκτης Λάμδα, με το νερό να πέφτει κλιμακωτά και να καταλήγει σε δύο λίμνες.

Μουσείο Νερού

Η δύναμη του νερού κινούσε τους μύλους, τα προβιομηχανικά εργαστήρια και τα 6 εργοστάσια που λειτουργούσαν εδώ τον 19ο αιώνα. Κάποια από αυτά θα τα δείτε σήμερα στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού της πόλης, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατά της.

Επισκεφθείτε τον Νερόμυλο Γιαννάκη που σας κρατάει για έκπληξη ένα ενυδρείο-ερπετάριο. Είναι το πρώτο στην Ελλάδα με ψάρια του γλυκού νερού, αλλά και φίδια, νεροχελώνες, χέλια, καβούρια έως κροκοδειλάκια.

Ναός Παλαιάς Μητρόπολης (της κοίμησης της Θεοτόκου)

Η βυζαντινή εκκλησία του 14ου αιώνα βρίσκεται στη συνοικία Βαρόσι. Πρόκειται για ξυλόστεγη βασιλική με ωραίες τοιχογραφίες και αγιογραφίες της περιόδου 1375-1389 και κάποιες άλλες του 17ου αιώνα.

Λουτρά Πόζαρ

Τα Λουτρά Πόζαρ απέχουν 35 χλμ. από την Έδεσσα. Η περιοχή είναι γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια για την ιαματική δράση των νερών της που πηγάζουν από τα σπλάχνα του βουνού και έχουν σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου.

Επικοινωνήστε μαζί μας και επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

Χάρτης Πόλης

Πληροφορίες & Κρατήσεις:

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Poli kastorias

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κάντε κράτηση σήμερα
Booking
katerini

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Κάντε κράτηση σήμερα
Booking