ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, με πλούσια φύση και ιστορία: η πόλη της Καστοριάς -από κάθε άποψη- εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της.

Μουσεία

Kastoria

Επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στο αρχοντικό του Νεράντζη Αιβάζη, στον οικισμό Ντολτσό, το Βυζαντινό Μουσείο, όπου εκθέτονται κυρίως βυζαντινές φορητές εικόνες από τον 12ο έως και τον 17ο αιώνα, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, και το Μουσείο Ενδυματολογίας που στεγάζεται στο αρχοντικό των Αφών Εμμανουήλ και διαθέτει μία σημαντική συλλογή από παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες.

Σπήλαιο του Δράκου

Ξεκινώντας τον μικρό γύρο της λίµνης από τη νότια παραλία, κάντε µια πρώτη στάση στο Σπήλαιο του Δράκου στη Καστοριά –από τα πιο ενδιαφέροντα σε όλη την Ευρώπη– που βρίσκεται «κρυµµένο» στον παραλίµνιο δρόµο µόλις 4 χλµ. από το κέντρο! Η απόκοσµη ομορφιά του προκαλεί αίσθηση και σε µια επισκέψιµη διαδροµή 300 µ. το βλέµµα σας θα αιχµαλωτίσει ο πλούσιος διάκοσµος µε σταλακτίτες, σταλαγµίτες και λίµνες.

Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας

mauriotisa

Μετά το Σπήλαιο επιβάλλεται µια επίσκεψη και στη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, χτισµένη το 1802, δίπλα στη λίµνη. Οι περίτεχνες τοιχογραφίες του καθολικού καθώς και εκείνες στον εξωτερικό χώρο, που απεικονίζουν αυτοκράτορες του Βυζαντίου, δεν µπορεί παρά να κερδίσουν τον θαυµασµό σας.

Οικισμός 5000 π.Χ.

Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Καστοριά βρίσκεται το Δισπηλιό, όπου ανακαλύφθηκε ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. και όπου δημιουργήθηκε το πρώτο ελληνικό Οικομουσείο. Το απολιθωμένο δάσος του Νόστιμου, ηλικίας 20 εκατομμυρίων χρόνων, αποτελεί ένα μοναδικό γεωλογικό μνημείο. Ανάμεσα στους πρόποδες του Γράμμου και τις όχθες του Αλιάκμονα είναι χτισμένο το πανέμορφο Νεστόριο, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Τσούκας.

Χιονοδρομικό

Το μικρό χιονοδρομικό απέχει μόλις 22χλμ. από την πόλη της Καστοριάς και βρίσκεται σε υψόμετρο 1610 μ. έως 1880 μ. στο όρος Βέρνο στην περιοχή Οξιά. Το τοπίο του είναι πανέμορφο με πίστες χαραγμένες ανάμεσα σε δέντρα οξιάς και πανοραμική θέα.

Επικοινωνήστε μαζί μας και επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

 

Χάρτης Πόλης

Πληροφορίες & Κρατήσεις:

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

katerini

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Κάντε κράτηση σήμερα
Booking
Monastiri meteora

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΜΕΤΕΩΡΑ

Κάντε κράτηση σήμερα
Booking