ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Αρχαιολογικός χώρος Δίον

10  περίπου  χιλιόμετρα  νότια  της  Κατερίνης,  βρίσκεται  ο εντυπωσιακός ο  αρχαιολογικός  χώρος  Δίον ή  «πόλη του Διός» όπου καλύπτει μία έκταση 1.500 στρεμμάτων.  Μερικά από τα μνημεία που μπορείτε να θαυμάσετε είναι τα ιερά  Ολυμπίου Διός και Δήμητρας, η έπαυλη Του Διονύσου, το ελληνιστικό θέατρο του Δίου, το ρωμαϊκό θέατρο και το Ασκληπιείο.

Σε μικρή απόσταση από την Κατερίνη, βρίσκεται η κατοικία των θεών της μυθολογίας,  το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Με την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας τον Μύτικα (2.917μ.)

Λιτόχωρο

Η περιοχή παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον και για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα. Στο δυτικότερο άκρο κωμόπολης, ανάμεσα στα τελευταία σπίτια, βρίσκεται το γραφικό ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Στο άλσος των Αγίων Αποστόλων θα δείτε την ομώνυμη εκκλησία και θα απολαύσετε το παγωμένο νερό του Ολύμπου στη βρύση που υπάρχει εκεί. Στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής αυτής, βρίσκεται το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα της περιοχής.

Ελατοχώρι

Elatoxori xionodromiko

Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα της περιοχής και φιλοξενεί το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού, ένα όμορφο χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων. Το Ελατοχώρι αποτελείται από δύο οικισμούς. Τον παραδοσιακό οικισμό, Παλιό Ελατοχώρι και τον σημερινό οικισμό. Ο παραδοσιακός οικισμός καταστράφηκε όταν όλο το χωριό κάηκε από τους Γερμανούς στις 27 Γενάρη του 1944.Με την έναρξη λετουργίας του Χιονοδρομικού κέντρου  ο Παλαιός οικισμός γνώρισε ραγδαία αγροτουριστική ανάπτυξη,  χωρίς ωστόσο να χάσει ούτε κατ ελάχιστο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου σε υψόμετρο 1450μ, βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα. Απ’ έχει μόλις 8 χλμ. από το γραφικό χωριό Ελατοχώρι, 36 χλμ. από την Κατερίνη.

Επικοινωνήστε μαζί μας και επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

Χάρτης Πόλης

Πληροφορίες & Κρατήσεις:

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Monastiri meteora

ΜΕΤΕΩΡΑ

ΜΕΤΕΩΡΑ

Κάντε κράτηση σήμερα
Booking

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Κάντε κράτηση σήμερα
Booking