ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Μακεδονίας στη βόρεια Ελλάδα και η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, μετά την πρωτεύουσα Αθήνα.

Ιδρύθηκε το 316π.Χ. από το Μακεδόνα στρατηγό Κάσσανδρο, που της έδωσε το όνομα της συζύγου του και ετεροθαλούς αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκης.

Παραλία - Λευκός Πύργος

lefkos pirgos

Μπορείτε να ξεκινήσετε την βόλτα σας από τις Αποθήκες του λιμανιού. Εκεί λειτουργούν το Μουσείο Φωτογραφίας, το Μουσείο Κινηματογράφου και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης. Μετά συναντάτε τη Πλατεία Αριστοτέλους με τη μοναδική αρχιτεκτονική των κτηρίων που την περιβάλλουν. Στην συνέχεια βρίσκεται ο Λευκός Πύργος, ο οποίος ήταν οθωμανική φυλακή για τουλάχιστον τέσσερις αιώνες.

Καμάρα

Η Αψίδα του Γαλέριου χτίστηκε λίγο πριν από το 305 μ.Χ. και στα ανάγλυφά της απεικονίζεται η νίκη των Ρωμαίων επί των Περσών.

Άνω πόλη

Ο Πύργος του Τριγωνίου με την απεριόριστη θέα, το Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ), η Μονή Βλατάδων, μια σειρά από βυζαντινές εκκλησίες και αμέτρητα οθωμανικά μνημεία σας περιμένουν στην Άνω Πόλη. Η βόλτα στην περιοχή μένει πραγματικά αξέχαστη στον επισκέπτη. Είναι από τα σημεία που έκαναν πολλούς να θεωρούν τη Θεσσαλονίκη ως την πιο ρομαντική πόλη της χώρας μας.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί πραγματικά μοναδικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων. Ξεχωρίζει η αναπαράσταση μίας πλούσιας αστικής οικίας της Θεσσαλονίκης των αυτοκρατορικών χρόνων (2ος-3ος αι. μ.Χ.)., ο Θησαυρός των Πετραλώνων που αποτελείται από χάλκινα εργαλεία (σαράντα σμίλες και τέσσερις πελέκεις), ο «θησαυρός» της Αραβησσού (Τελική Νεολιθική περίοδος / περίπου 4500-3200 π.Χ.) και χρονολογείται στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού 3η χιλιετία π.Χ.

Επικοινωνήστε μαζί μας και επιτρέψτε μας να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

 

Χάρτης Πόλης

Πληροφορίες & Κρατήσεις:

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Athos agiou gregoriou

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Κάντε κράτηση σήμερα
Booking
Aridaia

ΑΡΙΔΑΙΑ

ΑΡΙΔΑΙΑ

Κάντε κράτηση σήμερα
Booking